Een foutcode op je website. Wat betekent het?
Foutcodes op websites
Op iedere website kan wel eens iets verkeerd gaan. Denk bijvoorbeeld aan een vergeten haakje, een niet afgemaakte functie of een missend gelinkt document. Meestal krijg je dan een foutcode op de site te zien als: error 500, error 400 of error 404. Iedere fout heeft zijn eigen code om te kunnen bepalen wat er precies mis gaat.
Hieronder behandel ik even kort de meest voorkomende fouten:
Error 500
Een error 500 code komt meestal voor als er een fout in de code zit. Hierdoor ontstaat een interne server error omdat de server de code niet kan begrijpen vanwege de fout. Dit is op te lossen door de code door te gaan en te kijken of je niet toevallig iets bent vergeten af te maken of niet ergens een fout hebt gemaakt. Meestal kun je in de error log van je hosting terug zien waar dit probleem zit.
Error 403
Deze foutcode is niet echt een error maar meer een soort melding. Error 403 staat voor ‘verboden toegang’. Bij deze foutcode is de link die je wilt bezoeken afgeschermd en dus niet toegankelijk. Dit komt vaak door een probleem met de rechten op een map. Om dit op te lossen moet je controleren of de map waar het bestand in staat en ook het bestand de 7-7-5 rechten heeft. Dit houdt in dat de eigenaar en bepaalde rollen het bestand mogen lezen, schrijven en uitvoeren en dat de rest van de wereld het bestand mag lezen en uitvoeren. Dan heeft iedereen dus recht om het bestand te kunnen uitvoeren en zouden er geen 403 errors naar voren moeten komen.
Error 404
Deze foutcode onstaat doordat het bestand waar naar gelinkt wordt niet bestaat of niet gevonden kan worden. Om deze fout op te lossen zou je moeten controleren of het bestand daadwerkelijk op de locatie van de url staat. Is dit niet het geval dan krijg je inderdaad de 404 error. Is dit wel het geval kijk dan of het bestand niet corrupt of beschadigd is. Upload desnoods het bestand opnieuw.
Buiten deze 3 bekende foutcodes om heb je natuurlijk nog vele andere foutcodes. De betekenissen kun je vinden door de foutcode op internet in te tikken. Door dit te doen zul je vaak de oorzaak en ook de oplossing voor de foutcode vinden.
Heb jij een foutcode op jouw site waar je niet uitkomt? Neem dan direct contact met mij op en ik zal er voor zorgen dat de foutcode verdwijnt.