Waarom het belangrijk is om je site goed te onderhouden

Waarom het belangrijk is om je site goed te onderhouden

Als ondernemer begrijp je ongetwijfeld het belang van een goed gestructureerde website. Het kan echter een uitdaging zijn om je website optimaal te laten functioneren. Regelmatig onderhoud en updates zijn van cruciaal belang om problemen te voorkomen. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, het onderhouden van je website is van groot belang. Je website fungeert namelijk als een wereldwijde etalage voor een breed publiek, en je wilt dat zij jouw producten of diensten op de juiste manier kunnen zien en ervaren. Daarom is het onderhouden van je website zo essentieel.

Het regelmatig beheren van een website is essentieel voor elk bedrijf om voldoende klanten aan te trekken en te behouden. Daarnaast is het ook noodzakelijk om hoog te blijven scoren in Google en zo de producten en/of diensten van jouw bedrijf effectief te presenteren. Bovendien draagt websitebeheer bij aan het behoud van de waarde van je website op de lange termijn.

Je website onderhouden is zeer essentieel voor je klanten

Het is van essentieel belang voor een bedrijf om klanten aan te trekken en te behouden. Een goed onderhouden website speelt hierbij een cruciale rol. De website dient gebruiksvriendelijk te zijn en relevante informatie en inhoud te bevatten die regelmatig wordt vernieuwd. Zorg er tevens voor dat de communicatie en call-to-actions actueel zijn. Een nuttige tip is om regelmatig de bedrijfsgegevens te controleren, zoals het adres, de contactgegevens en prijslijsten, om ervoor te zorgen dat deze up-to-date zijn.

Veiligheid is een zeer belangrijke reden om je website goed te onderhouden. Als je werkt met een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft met beveiligingsupdates. Als dit niet gebeurt, kunnen hackers toegang krijgen tot je websitegegevens en deze stelen.

Waarom is het eigenlijk nodig om je website te actualiseren?

Met de opkomst van WordPress is het aanzienlijk gemakkelijker geworden om je eigen content te publiceren, of het nu gaat om teksten, foto’s of video’s. Het is van belang dat je content up-to-date is en regelmatig wordt bijgewerkt. Het is essentieel om je website te onderhouden, aangezien websites met verouderde informatie lager in de zoekresultaten worden weergegeven.

Door regelmatig updates uit te voeren, toon je aan Google dat jouw bedrijf actief is, waardoor je de kans vergroot om hoger te scoren in Google. Google controleert bijvoorbeeld de HTTP-header van de pagina ‘if-modified-since’ om te bepalen of het doorzoeken ervan van belang is. Wanneer er zelden wijzigingen worden aangebracht, resulteert dit in een lagere rangschikking voor jouw bedrijf ten opzichte van je concurrenten.

Je website vernieuwen om betrouwbaarheid omhoog te halen

 Het imago van je bedrijf wordt weerspiegeld door je eigen website. Een website met verouderde informatie, veel fouten en niet-werkende links kan een slordig en onbetrouwbaar imago van je bedrijf creëren. Potentiële klanten kunnen hierdoor de indruk krijgen dat je bedrijf minder goed presteert, zelfs als dat in werkelijkheid niet het geval is. Het is daarom belangrijk om regelmatig het uiterlijk van je website te controleren, zodat het overeenkomt met het imago van je bedrijf. Controleer ook op grammaticale fouten, spelfouten en gebroken links, en laat deze zo snel mogelijk repareren om te voorkomen dat klanten afhaken.

Om je website actueel en modern te maken, kun je het volgende doen:

  • Volg webdesigntrends: Elk jaar zijn er nieuwe webdesigntrends te vinden. Denk hierbij aan het toenemende gebruik van video’s op websites en de focus op visuele elementen vanwege de opkomst van smartphones. Afbeeldingen en video’s zijn tegenwoordig net zo belangrijk als tekst. Zorg er ook voor dat het ontwerp van je website overeenkomt met de huisstijl van je bedrijf.
  • Gebruikerservaring: Webdesign speelt een grote rol in het behouden van websitebezoekers. De lay-out is daarbij erg belangrijk. Vermijd aspecten zoals een smalle pagina, te kleine afbeeldingen of te veel opvallend kleurgebruik, aangezien deze het aantal websitebezoekers dat op je website blijft kunnen verminderen.

Door deze stappen te volgen en je website regelmatig te vernieuwen, kun je ervoor zorgen dat het imago van je bedrijf overeenkomt met de uitstraling van je website en een positieve indruk achterlaat bij potentiële klanten.

Houd je CMS up to date

Het up-to-date houden van je website biedt nieuwe mogelijkheden. Systemen zoals WordPress voegen regelmatig nieuwe functies toe aan het CMS. Elke update brengt vernieuwing met zich mee. Als je deze updates niet uitvoert, loopt je website achter op de concurrentie. Bovendien maken de nieuwe functies het werken met WordPress vaak eenvoudiger.

Niet alleen extra functies maar ook een verbetering van snelheid

Naast het toevoegen van nieuwe elementen en functies aan WordPress, werken ontwikkelaars ook voortdurend aan het verbeteren van de snelheid van het systeem. Een nieuwe release maakt het werken met WordPress niet alleen gemakkelijker, maar ook sneller en efficiënter. De snelheid van je website is cruciaal voor de gebruikerservaring, en Google hecht hier ook veel waarde aan. Het bedrijf streeft naar het snel en efficiënt bedienen van hun klanten. Bij het uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie is het daarom belangrijk om eerst te werken aan de snelheid van je website.

Een geüpdatete website presteert vrijwel altijd beter dan een website met een oudere versie van een CMS-systeem. Het is daarom van groot belang om je website goed te onderhouden. Vergelijk het met een tuin: als je je tuin niet onderhoudt, neemt onkruid het over en krijgen de bloemen die jij graag ziet weinig kans. Hetzelfde geldt voor een WordPress-website. Onderhoud zorgt ervoor dat je altijd beschikt over een goede, snelle en efficiënte website met de nieuwste functies. Bovendien bescherm je op deze manier je website tegen ongewenste problemen en zorg je ervoor dat je bedrijf professioneel en betrouwbaar overkomt.

Even alles opgesomd:

Het is van groot belang om je website goed te onderhouden. Vergelijk het met een tuin: als je je tuin niet onderhoudt, neemt onkruid het over en krijgen de bloemen die jij graag ziet weinig kans. Hetzelfde geldt voor een WordPress-website. Onderhoud zorgt ervoor dat je altijd beschikt over een goede, snelle en efficiënte website met de nieuwste functies. Bovendien beschermt dit je website tegen ongewenste indringers. Door je website op de juiste manier te onderhouden, zul je er nog lang plezier van hebben.

 

DSG WEB heeft jarenlange ervaring in het bouwen en onderhouden van WordPress-websites. We onderhouden graag jouw ’visitekaartje’ en zorgen ervoor dat jij daardoor klaar bent om meer klanten te kunnen werven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.